GMAT

GMAT Test

See example questions

The Graduate Management Admission Test (GMAT) is a computer-based, adaptive test that assesses certain analytical and quantitative skills. The test administered at our University, as an MBA qualification, is not a full GMAT test. It consists of two parts: "Data Sufficiency" and "Problem Solving," each of which contains 20 single-choice questions. No calculators are used during the test.

See a brief description of each part:

Data Sufficiency |

The test consists of questions and two statements assigned to them. The task of the person completing the test is to decide whether the statements presented are sufficient to answer the question. We test your ability to quickly identify the level of information needed to solve a problem and to reasonably and deliberately eliminate irrelevant data.

Problem Solving |

A standardized one-choice test. Five possible answers are presented for each question. Questions use school-level mathematical problems and more complex mathematical concepts to test critical thinking skills.

Upcoming test date

The upcoming GMAT-type test will be held on 24.09. 2024 | on the premises of the University, 57 Jagiellońska Street in Warsaw. The test will begin at 11.00 a.m., and will last two hours. After the test, the second stage of university qualification - an interview - will take place at 13.15.

PROBLEM SOLVING - SAMPLES. There are 5 answers to each task, but only ONE is correct.

1) The first 100 copies of a poster cost x cents each; after the first 100 copies have

been made, extra copies cost 4 x cents each. How many cents will it cost to make 300

copies of a poster?

A) 100x D) 300x

B) 150x E) 400x

C) 200x

Correct answer: B

 

2) John weighs twice as much as Mark. Mark’s weight is 60% of Bob’s weight. David

weighs 50% of Luke weight. Luke weighs 190% of John’s weight. Which of these 5

persons weighs the least?

A) Bob

B) David

C) John

D) Luke

E) Mark

Correct answer: E

 

3) If in 2006, 2007 and 2008 a worker received 10% more in salary each year than he did the previous year, how more did he receive in 2008 than in 2006?

A) 10%

B) 11%

C) 20%

D) 21%

E) 30%

Correct answer: D

 

4) If 8a = 6b, and 3a = 0, then:

Correct answer: A

 

5) What is the maximum number of points of intersection of two circles which have

unequal radius?

A) none          

B) 1               

C) 2

D) 3

 E) infinite

 

Correct answer: C

 

Data Sufficiency – SAMPLES

Instruction:

In this part of the test, each task is supplemented with two pieces of information marked with numbers I and II. A decision needs to be made as to whether this information is sufficient to

answer the question. There are five answers to choose from:

A) information I is sufficient to answer the question

B) information II is sufficient to answer the question

C) information I and II together allow to answer the question

D) both information I and information II independently of each other allow to answer the question

E) information I and II are not sufficient to answer the question

 

1) How much does Susan weigt?

I) Susan and Virginia together weight 250 pounds.

II) Virginia weights twice as much as Susan.

Correct answer: C

 

2) A rectangular field is 40 meters long. Find the area of the field.

I) A fence around the entire boundary of the field is 140 meters long.

II) The field is more than 20 meters wide.

Correct answer: A

 

3) How far is from Ridenmad to Downhill?

I) It is 230 miles from Ridenmad to Crossfake.

II) It is 380 miles from Crossfake to Downhill.

Correct answer: E

 

4) What was the price of 10 eggs during the 13th week of the year 2008?

I) During the first week of the year 2008 the price of 10 eggs was 3 pln.

II) The price of 10 eggs rose 10 gr a week every week during the first 4 months of 2008.

Correct answer: C

 

5) Is the number divisible by 9?.

I) The number is divisible by 3.

II) The number is divisible by 27.

Correct answer: B