
Jak technologie mogą wpływać na wyniki finansowe producentów w branży FMCG?
Akademia Leona Koźmińskiego oraz firma ASTOR serdecznie zapraszają na prezentację przełomowego raportu TechImpact™ 2024, poświęconego analizie wpływu nowych technologii na branżę spożywczą. Spotkanie odbędzie się 5 listopada o godzinie 14:00 w sali D/218.
Wydarzenie będzie również transmitowane na żywo
Raport, oparty na unikalnej metodologii badawczej, ukazuje, jak cyfryzacja, automatyzacja i robotyzacja przekładają się na poprawę wyników finansowych przedsiębiorstw z sektora FMCG oraz rozwój kompetencji ich pracowników. Badanie, przeprowadzone na grupie 102 firm spożywczych, wyróżnia trzy poziomy dojrzałości technologicznej: podstawowy, średni i zaawansowany. Wyniki te mogą stać się cenną inspiracją dla firm poszukujących sposobów na wzmocnienie swojej pozycji konkurencyjnej na rynku krajowym i globalnym.
Agenda
14:00 – 14:30 Rejestracja 14:30 – 14:35 Otwarcie konferencji 14:35 – 15:00 Prezentacja wyników badania
- dr Katarzyna Nosalska, Akademia Leona Koźmińskiego
- Jarosław Gracel, Prezes ASTOR
15:00 – 15:50 Panel dyskusyjny: Wyzwania i przyszłość branży spożywczej w Polsce: Technologia, kompetencje, innowacje Moderator panelu: Renata Poreda, PR Manager, ASTOR
- dr Katarzyna Nosalska, Akademia Leona Koźmińskiego
- Jarosław Gracel, Prezes ASTOR,
- Agata Wancio - Z-ca Dyrektora Innowacji i Polityki Przemysłowej, Ministerstwo Rozwoju i Technologii
Udział w wydarzeniu jest bezpłatny! Wdrażanie nowoczesnych rozwiązań technologicznych rzeczywiście może być sposobem budowania przewagi konkurencyjnej, w szczególności przy powiązaniu konkretnych kategorii i obszarów technologiczno-rozwojowych.
dr hab. Robert Rządca Katedra Strategii, profesor nadzwyczajny Akademia Leona Koźmińskiego
Badania wskazywały, że w zakresie robotyzacji i cyfryzacji produkcji aktywne inwestycje prowadzi 20–30% firm. Na tle najbardziej zrobotyzowanych i produktywnych krajów to wciąż niewiele.
Jarosław Gracel
Kontakt: renata.poreda@astor.com.pl