HoReCa Management (Hotel, Restaurant, Catering)

HoReCa Management (Hotel, Restaurant, Catering) - zakres studiów na kierunku Bachelor in Management
HoReCa Management (Hotel, Restaurant, Catering)
O zakresie
Zakres HoReCa Management ma za zadanie wprowadzić i przygotować studentów do aktywnego uczestnictwa w sektorze HoReCa (Hotele, Restauracje, Catering). W ramach programu zostaną pokazane najnowsze oraz najlepsze praktyki zarządcze ze świata, wspomagane dużą dawką informacji przekazywanych przez praktyków z sektora. Duży nacisk położony jest na najbardziej rozwijany obecnie aspekt- gościnność, czyli zmianę relacji klienta z przedsiębiorcą oraz pokazanie praktycznych aspektów jej zastosowania.
Zapraszam na studia!

Jeśli planujesz swoją karierę w firmie zaopatrującej sektor, poznasz zasady jego działania i dowiesz się na co zwracać uwagę we współpracy z hotelami, restauracjami i cateringiem. Zajęcia współprowadzą praktycy, aktualizując akademicka wiedzę o praktyczne wskazówki.
Poszerzymy Twoja wiedzę z zakresu zarządzania m.in. o takie umiejętności jak umiejętności sommelierskie czy optymalizacje łańcucha dostaw. Dowiesz się, z jakimi problemami spotykają się hotele, restauracje i catering i nauczysz się sobie z nimi radzić. Damy Ci niezbędne narzędzia do skutecznego zarządzania kategoria.
Wiedzę te dodatkowo będziesz mógł rozwijać po zakończeniu studiów na jednym z naszych kierunków studiów, w tym podyplomowych z zarządzania hotelami lub restauracjami.
Do zobaczenia w murach Akademii!
Atuty zakresu
- Zajęcia prowadzone przez praktyków i pasjonatów tematu
- Najnowsze trendy i praktyki z sektora HoReCa na świecie
- Praktyczne informacje dotyczące funkcjonowanie i usprawnienia pracy w sektorze HoReCa
- Wsparcie partnerów biznesowych
- Możliwość wyjazdów na wymianę do znanych europejskich szkół
WIEDZA, UMIEJĘTNOŚCI I KOMPETENCJE SPOŁECZNE
W trakcie studiów uzyskujesz wiedzę, umiejętności i kompetencje społeczne m.in. z zakresu:
- Planowania łańcuchów dostaw
- Zarządzania kategorią napojów i jedzenia
- Motywowania i utrzymywania najlepszej załogo
- Planowania procesów i organizacji miejsca pracy w najbardziej efektywny sposób
- Zarządzania finansami i optymalizacji ich wielkość
- Gościnności i jak na jej podstawie budować swoją przewagę konkurencyjną
- Praktycznych kompetencji i znajomości świata HoReCa
PERSPEKTYWY ZATRUDNIENIA
- Prowadzenie restauracji
- Prowadzenie hotelu
- Prowadzenie formy cateringowej
- Stanowiska kierownicze w sektorze HoReCa
- Zatrudnienie w firmach zaopatrujących HoReCa
Realizowane przedmioty
- Food & Beverage Cost Management
- Food Service
- Beverage Service
- Hospitality Management
- Personal & Team Management in the HoReCa Industry
Organizacja zajęć
- Studia stacjonarne
Zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku.