Marketing internetowy 

Studia Podyplomowe Horeca Manager

Zyskaj w przewagę w branży gastronomicznej, dzięki wiedzy i doświadczeniu topowych managerów z branży restauracyjnej i hotelarskiej.

Dlaczego warto wziąć udział w naszych studiach? 

  • Bezcenna wiedza i doświadczenie topowych menedżerów - wśród wykładowców znajdziesz właścicieli hoteli, restauracji osoby zarządzające sieciami kawiarni, restauracji. Dzięki wiedzy mentorów unikniesz kosztownych błędów i uzyskać bezcenne wskazówki, aby osiągnąć sukces w branży gastronomicznej.
  • Zdobędziesz kompetencje zarządcze - nauczysz się najlepszych praktyk  z zakresu zarządzania firmą lub działem w branży HORECA, w tym zarządzania kosztami, czasem, zasobami, zakupami, sprzedażą. Poznasz zasady operacyjne Food&Beverage, oraz w działalności restauracyjnej i bankietów.
  • Zwiększysz efektywność swojego biznesu - jeśli prowadzisz własny biznes gastronomiczny specjaliści z wieloletnim stażem pokażą Ci  jak efektywniej zarządzać kosztami oraz skutecznie promować swój biznes.
  • Unikniesz kosztownych błędów -  jeśli planujesz otworzyć własną restaurację lub hotel dowiesz się w jaki sposób topowi menedżerowie wybierają lokalizacje pod kolejne inwestycje i jak należy stworzyć biznes plan, aby zminimalizować ryzko nieudanej inwestycji wartej często miliony złotych.
  • Zyskasz przewagę konkurencyjną na rynku pracy - jeśli pracujesz w gastronomii i marzysz o stanowiskach kierowniczych zyskasz unikalną wiedzę, kontakty i dyplom renomowanej uczelni, a przez to zdobędziesz przewagę nad innymi kandydatami na rynku pracy.
  • Gwarancja jakości - studia prowadzone są w Akademii Leona Koźmińskiego - najlepszej szkole biznesowej w Polsce.

Do kogo skierowane są studia Horeca Manager? 

Studia dedykowane są tym wszystkim którzy chcą zdobyć i/lub wzmocnić swoje kompetencje w dziedzinie zarządzania w branży HORECA, a szczególnie dla:

  • Właściciele oraz menedżerowie restauracji, hoteli, kawiarni
  • Prowadzący firmy cateringowe i eventowe
  • Szefowie kuchni, chcący poszerzyć swoją wiedzę w zakresie zarządzania
  • Inwestorzy zainteresowani otwarciem różnych typów lokali gastronomicznych, hoteli, pensjonatów

OPIEKUN MERYTORYCZNY 

 

mgr Adrian Łukaszewicz

Absolwent Wydziału Nauk Ekonomicznych Uniwersytetu Warszawskiego. Przedsiębiorca z blisko 30-letnim doświadczeniem, współwłaściciel grupy firm związanych z rynkiem HORECA (Magna Trade, Edge Foodservice, Horn Projekt, Aquatal) zajmujących się doradztwem, projektowaniem, wyposażaniem oraz produkcją sprzętu dla restauracji i hoteli w Polsce i za granicą. Wcześniej również współwłaściciel sieci kawiarni oraz restauracji. Osoba o wszechstronnym doświadczeniu i wiedzy nt. rynku HORECA.

 

 

 

 

WYKŁADOWCY 

Zajęcia są prowadzone przez kadrę będącą pracownikami uczelni, jak i osoby reprezentujące praktykę. Połączenie wiedzy akademickiej z wiedzą praktyczną (w tym w formie warsztatowej) jest gwarantem kształtowania kompetencji zweryfikowanych przez rynek. Dzięki takiej formule doboru kadry studia te dają unikalną możliwość zwiększenia konkurencyjności na rynku Horeca.

Przykładowi wykładowcy na kierunku:

KRZYSZTOF KALICIŃSKI 

 

 

Business Development & Operations Director sieci Green Caffe Nero, będącej własnością Caffe Nero. Wcześniej m.in. McDonalds, TGI Friday’s i  Dyrektor Operacyjnym sieci Coffeeheaven

 

 

 

 

MARCIN I AGNIESZKA KRĘGLICCY 

 

 

Jedni z najbardziej znanych i rozpoznawalnych restauratorów w Polsce od 30 lat prowadzący z sukcesem sieć restauracji oraz działalność cateringową. Mają poprowadzić seminarium na temat rodzinnego przedsiębiorstwa gastronomicznego w warunkach polskich.

 

 

ADAM PAWŁOWSKI MS 

 

 

Pierwszy Polski Master Sommelier. Mistrz Polski Sommelierów 2014, laureat nagrody Akademii Gastronomicznej w Polsce Ars Coquinaria 2017 w kategorii “Mistrz Mistrzów”. Wykładowca i egzaminator The Court of Master Sommeliers, certyfikowany wykładowca The Wine & Spirit Education Trust, niezależny konsultant branży HoReCa. Szlify w branży zdobywał między innymi w restauracji Northcote w Wielkiej Brytanii (*Michelin). Autor książki “Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii”.

 

 

 

ADAM CHRZĄSTOWSKI 

 

 

Jeden z najwybitniejszych polskich szefów kuchni, niegdyś współwłaściciel uznanej krakowskiej restauracji Ancora. Zdobywał doświadczenie w cenionych polskich restauracjach oraz zagranicą. Podczas polskiej prezydencji w Unii Europejskiej w 2011 roku piastował prestiżową funkcję głównego konsultanta kulinarnego.

 

 

 

MAŁGORZATA OSZUP 

 

Z wykształcenia hotelarz i kulturoznawca. Organizacją eventów w branży HoReCa zajmuje się od 1999 roku. Od 2003 roku pracowała jako Relationship Manager w Santa Fe Partners organizując przez 7 lat eventy w Blue Cactus & Iguana Lounge, nast.ępnie w Lemongrass i Porto Praga Hospitality Services. Od 2007 roku prowadzi własną działalność eventową, współpracuje między innymi z Villą Foksal jako Sales Director. Opiekuje się kluczowymi klientami korporacyjnymi, prowadząc proces sprzedaży od pozyskania klienta, poprzez kreację wydarzenia i zrealizowanie imprezy.

 

 

 

STANISŁAW MAGDIJ 

 

Z gastronomią związany od 1995 roku, kiedy podczas studiów rozpoczął pracę jako kucharz w pierwszej restauracji KFC w Szczecinie. Przez 12 lat związany z AmRest Holdings SE, gdzie przeszedł wszystkie stanowiska operacyjne od kucharza do kierownika regionalnego, by w końcowym etapie przejść do pracy w centrali Amrestu do działu planowania i analiz finansowych.
Od 2006 jest Dyrektorem Operacyjnym  w spółce QLT Restaurant &  Bar (restauracje Bierhalle), gdzie odpowiada za sprawne funkcjonowanie istniejących restauracji oraz powstawanie nowych placówek.

 

 

 

ANDRZEJ PRZENIOSŁO 

 

 

Hotelarz z 35 letnim doświadczeniem, dyrektor wielu hoteli między innymi Jan III Sobieski, Jan Kazimierz oraz Hilton.
Właściciel hotelu Nosselia. Laureat prestiżowej nagrody Hotel Success Awards dla jednego z najlepszych hoteli Hilton Garden Inn na świecie.

 

 

 

 

MARCELINA SARZYŃSKA 

 

Hotelarz z 17-letnim doświadczeniem, 10  lat spędziła w USA i Wielkiej Brytanii, gdzie zdobywała wykształcenie i doświadczenie managerskie w działach operacyjnych i sprzedaży. Absolwentka IHG Academy dla senior managerów. Uczestniczyła w projektach szkoleniowych i doradczych dla hoteli i ośrodków wypoczynkowych, ostatnio jako Manager operacyjny była bezpośrednio zaangażowana w otwarcie Studio Sante w Warszawie, jako Dyrektor Sprzedaży w Hotelu Nosselia, oraz Revenue manager Hotelu Indigo w Warszawie.

 

 

 

MARCIN ZAWADZKI 

 

 

Posiada blisko 10-letnie doświadczenie zawodowe. Specjalizuje się w doradztwie podatkowym i biznesowym na rzecz rynku HoReCa. Aktywnie uczestniczy w rozwoju rynku, również na poziomie regulacyjnym. Jest doradcą podatkowym w PwC oraz Prezesem Zarządu Związku Pracodawców HoReCa.

 

 

 

 

DONALD MORRISON 

 

 

Przeszło 40-letnie doświadczenie na międzynarodowym rynku hotelarskim. Przez 22 lata pełniący funkcję wice prezesa F&B grupy Hilton. Zaangażowany w planowanie i otwarcia 70 nowych hoteli w różnych częściach świata. Donald poprowadzi seminarium na temat rynku międzynarodowych sieci hotelowych i restauracyjnych.

 

 

 

 

Dr ANNA CZARCZYŃSKA 

 

 

Dziekan Akademii im. Leona Koźmińskiego, wybitna specjalistka z dziedziny zarządzania. Organizuje grupę wykładowców z ALK, którzy również będą prowadzili zajęcia w ramach studiów HORECA Menedżer.

 

 

 

 

 

MARCIN RYDZEWSKI 

 

Manager HoReCa z 20-letnim doświadczeniem. Pasjonat
i praktyk specjalizujący się w tworzeniu, rozbudowywaniu
i zarządzaniu sieciami sprzedaży. Odpowiedzialny za rozwój marek takich jak Blikle, Friends TYT, 1 Minute, Empik Cafe, Voyage Cafe. Koordynował otwarcia i uruchomienie ponad 250 lokali o różnych formatach i specjalizacjach. Swoją wiedzę i zainteresowania rozwijał praktykując na wszystkich stanowiskach w branży HoReCa. Obecnie odnoszący sukcesy restaurator.

 

 

 

MICHAŁ STĘPIEŃ 

Projektant technolog z wykształcenia i z pasji. Obecnie związany z grupą Onnera – dyrektor Fagor Polska. Bierze udział w projektach na terenie Polski, Europy i Azji. Podczas ponad 12 – letniej praktyki zawodowej  zrealizował kilkaset projektów, wdrażał bądź nadzorował kilkadziesiąt inwestycji o różnej skali i rodzaju działalności. Współpracuje z największymi sieciami gastronomicznymi, hotelarskimi oraz Szefami kuchni w całej Polsce i za granicą. Specjalizuje się w funkcjonalnych i nowoczesnych rozwiązaniach dla zaplecza gastronomicznego, doborem odpowiedniego wyposażenia technologicznego oraz technicznym doradztwem dla różnych etapów inwestycji. Doradza i pomaga w formalnościach związanych z otwarciem lokalu gastronomicznego.

 

 

Cezary Sarnecki i Jarosław Podniesiński – SECCO Hospitality Financial Management 

SECCO Hospitality Financial Management jest firmą konsultingową założoną 5 lat temu przez Cezarego Sarneckiego oraz Jarosława Podniesińskiego, wieloletnich praktyków z zakresu zarządzania księgowością i finansami w branży hotelarskiej I gastronomicznej. SECCO jest jedną z nielicznych firm na rynku polskim specjalizujących się we wdrażaniu controllingu hotelowego w oparciu o USALI (Uniform System of Accounts for the Lodging Industry).

 

 

 

Miejsca prowadzenia zajęć 

Podczas studiów będą realizowane wykłady i ćwiczenia realizowane na uczelni, jak również warsztaty poza uczelnią w centrum szkoleniowym SELGROS.

Akademia Leona Koźmińskiego

Warsztaty Instytut Transgourmet

WARUNKI UKOŃCZENIA STUDIÓW 

Efekty kształcenia zostaną zweryfikowane etapowo.

Weryfikacja wiedzy będzie odbywać się za pomocą różnych form (testów, prezentacji, case studies, zadań konkursowych) przygotowywanych przez prowadzących dany przedmiot lub w blokach tematycznych.  

Weryfikacja nabywanych umiejętności będzie dokonywana na bieżąco. Program przewiduje systematyczne przeprowadzanie ćwiczeń w ramach każdego przedmiotu.

Do ukończenia studiów wymagane jest przygotowanie projektu grupowego w formie pisemnej (projekt doradczy z zakresu zarządzania Horeca), a także zaprezentowanie go przed całą grupą w obecności komisji oceniającej. Przygotowanie i przedstawienie projektu będzie weryfikować zarówno posiadaną wiedzę, umiejętności oraz kompetencje zawodowe w zakresie Horeca management.

Dodatkowo wymagane jest uzyskanie wszystkich zaliczeń cząstkowych.

Patron medialny

Partner merytoryczny 

O studiach >>>Program >>>Zasady naboru >>>Opłaty >>>